Juhtkiri 2/2019: Minu arm


Toredat peagi algavat suve armas Plussi lugeja!

Alati tuleb see soe ilm üllatusena, aga meeldiva üllatusena. Nagu oled märganud, on sellel ajakirja numbril ühine pealkiri suvise suursündmusega, laulu- ja tantsupeoga. Seda seepärast, et meie toimetus hindab oma maad ja rahvast väga. Oleme südamest tänulikud Jumalale, et võime elada vabas riigis, vaba rahvana. Niisiis ühineme teemaga „Minu arm”, mõeldes oma kodumaale, kultuurile, rahvale ja ka meie tulevikule.

 

Kas Eestile läheb tegelikult korda see, et tema inimesed teda armastavad? See muld, metsad, jõed ja teed ilmselt ei hooli meie armastusest. Siiski näitavad ja kõnelevad need palju meie armastusest tema vastu. See paistab välja meie hoolitsuses enda toa, aia, valla ja riigi eest. Nõndasamuti paistab Jumala arm meie vastu välja meie eludes. Jumal armastab oma loodud maailma. Juba Piibli alguses öeldakse: „Ja Jumal vaatas kõike, mis ta oli teinud, ja vaata, see oli väga hea.” (1Ms 1:31)

 

Nii nagu haritav maa annab vilja selle harijale, nõnda toob inimese elu au Jumalale, kui lasta Jumala armul ja armastusel seda kujundada ning muuta. Ennast teadlikult Jumala armust lahti ühendades hakkab maad võtma aga umbrohi, mis lämmatab hea ja kasuliku, mille Jumal inimest luues sinna pani. Keegi on hästi öelnud, et vanemate eesmärk oma lapsi kasvatades on, et ühel päeval saaksid lapsed iseseisvaks. Saaksid oma eluga ise hakkama. Suhtes Jumalaga on see kasvatamine täpselt vastupidine. Mida lähedasemaks oma Taevase Isaga saame, seda enam sõltuvaks Temast muutume. See ei ole nõue, vaid loomulik asjade kulg nende eludes, kes südamest osadust Temaga otsivad.

 

Oma armu näitab Jumal selle maailma vastu üles ka sellega, et Jeesus ei ole veel tagasi tulnud. Me teame Piiblist, et ühel päeval nõtkub Jeesuse ees iga põlv (Rm 14:11 ja Js 45:23). Aeg meeleparanduseks, leeri tulemiseks või Alfa kursuse alustamiseks on siis läbi, AGA selleks on aeg nüüd ja praegu. Tähendab, Sul on veel võimalus saada osa Jumala armust. Kui Sinu elus ja südames on asju, mis seal ei peaks olema, siis paranda meelt ja jäta need maha. Kui Sul on kellegagi lahendamata tüli või ei ole oma sõbrale andestanud, tee seda nüüd. Armuaeg saab otsa. Paulus kirjutab Korintose kogudusele: „Ennäe, nüüd on päästepäev!” (2Kr 6:2) Mitte hiljem, mitte järgmisel nädalal, mitte homme, vaid NÜÜD on Sul veel võimalus saada Jumalalt armu!

 

Peatoimetaja laulusoovitus selleks suveks: „Amazing Grace”

 

Joel Reinaru
Plussi peatoimetaja