Suvi! Kui palju aega Piibliga?


Kuna koolid on juba lõppenud ja ilusaid suveilmasid on kuhjaga olnud, siis võiks öelda, et suur suvi ongi käes! Kuid suvel on ka tihti see oht, et Piibel jääb kuhugi kapi peale unarusse. Nii palju muid tegemisi tuleb peale ja see aeg, mida Jumala jaoks võtta, lihtsalt kaob. Kui tulevad lõpuks mõned rasked hetked ja meelde tuleb ka unarusse jäänud Jumal, siis ei oskagi kohe Tema poole pöörduda. Selleks on abiks väike esmaabi komplekt, mis aitab hädast välja:

Kui oled:
ärritunud – Jh 14
nõrkenud – Ps 18:1-29
üksildane – Ps 23
mures – Mt 8:19-31
ärevil – Fl 4:4-9
kurb – Kl 3:12-17
ohus – Ps 91
masenduses – Ps 27
usu puuduses – 1 Ms 14
vajad juhtimist – Ps 73: 21-26
otsid rahu – Mt 11:25-30

Nendest kirjakohtadest on palju kasu. Neis on nii palju julgustust.

Suvel on ka palju ringi liikumist ja seiklemist ning ühel hetkel võivad tekkida mõned kriimud ja kraapsud, mis ei ole väga tõsiseid, kuid vajavad ikkagi plaastrit. Siin on nii öelda mõned meeldetuletusplaastrid, mis on ka suureks julgustuseks.

  • Jumal on andestav
  • Palvel on väga suur vägi
  • Jeesus armastab Sind
  • Jumal tahab Sind isiklikult tunda
  • Jumal ei jäta Sind raskustes

Tavaliselt kui haava peal on plaaster, tekib tahmine seda nokkida ja mõnikord isegi liiga vara ära tõmmata. See meenutab natuke ka suhet Jumalaga. Me saame oma kraapse ja kriimustusi ning Jumal ravib neid nii, kuidas parasjagu kõige parem. Aga meil on omad mõtted ja ideed, näpime Tema pandud plaastreid.

See omakorda meenutab lihtsalt elu. Me oleme Jumalalt saanud suurepärase allika, mille põhjal on hea elada. See on Piibel. Seal ei ole täpselt samm-sammult kirjas, mida ja kuidas teha, aga seal on head juhtnöörid. Täites neid kahte kõige tähtsamat armastuse käsku, oleme õnnistatud.

See on nii tavaline, et me inimesed oleme põikpäised. Meil on Jumala poolt antud lihtsad juhtnöörid, aga me kipume oma rada käima, mis tihti viib täiesti otse ja sirgelt sügavasse rappa. Rabas olles tekib küsimus, kus on Jumal ja, miks Ta ei aidanud. Nautige suve, aga ärge unustage, et Jumal on koos meiega ja tahab ka osa meie ajast saada.