Victoria Kass ihkab inimesi aidata

Victoria Kass ihkab inimesi aidata

Victoria Kass on Paidest pärit maailmaparandaja. Viis aastat töötas ta modelliagentuuris tegevjuhina, kuni tundis, et Jumalal on tema jaoks teised plaanid.

Kuidas said kristlaseks?

Ma ei ole pärit kristlikust perest. Jumalat olen küll mingil määral otsinud terve elu, kuid konkreetse otsuse tegin Ameerikas elades. Käisin seal pidevalt kirikus. Ükskord sõbraga telefonis rääkides küsis ta, kas ma olen Jumala oma südamesse palunud. Ma ei olnud seda teinud. Mina asusin kõne ajal New Yorgis ning mu sõber oli Floridas, kuidas tol päeval palusime koos telefoni teel palve ning see oli vägev – olin pisarates ning tundsin üle keha külmavärinaid. Kogesin esimest korda, kuidas Püha Vaim täitis mind ja andis südamesse ülima rahu.

Mida on Jumal Sulle õpetanud?

Kõige rohkem on Jumal mulle õpetanud Teda usaldama. Ta on andnud mulle kinnituse, et kui ma Teda tõsiselt usaldan, siis Ta ei vea mind kunagi alt. Näiteks ma olen atraktiivne üksikema ning inimesed tihti imestavad, miks mul meest ei ole. Mina aga usaldan Jumalat ning tean, et Temal on mulle keegi varuks – Jumal teab täpselt, millal olen suhteks valmis. Jumal ei vaja abi – meie vajame.

Üks olukord, kus Jumal mind Tema usaldamises proovile pani, oli seoses minu bakalaurusetööga. Vähem kui nädal enne tähtaega istusin oma kontoris ja mul oli juhe totaalselt koos. Lükkasin laua paberitest tühjaks ning hakkasin palvetama. Seal päeval lahkusin töö juurest rahuliku südamega ning naasesin sinna päev enne tähtaega. Pabereid vaadates avas Jumal mu mõistuse täielikult ning ühtäkki teadsin täpselt, kuhu mis paber minema peaks. Lõpetasin oma töö õigeaegselt ning tulemus oli väga hea. Ei tohi ennast muretsemisega hulluks ajada, tuleb Jumalat usaldada.

Kust tuli mõte lahkuda modelliagentuurist ning asuda hoopis õendust õppima?

Ma olen alati tahtnud inimesi aidata ja muuta maailm selle läbi paremaks paigaks. Olen varem töötanud eratreenerina, kuna sport on mulle kogu aeg meeldinud, ning samuti olen inimesi nõustanud toitumise alal. Ent õendust asusin õppima eelmainitud põhjusel – soovist inimesi aidata.

Kuidas leida oma väärtust?

Sageli kardetakse üldsusest erineda ning püütakse sarnaneda hoopis kellegi teisega, kuid Jumal on meid loonud just selliseks, nagu oleme. Tihti aitab ennast väärtustada mingi tegevuse leidmine, milles just Sina hea oled – oma niši avastamine. Kõige hullemad asjad, mis segavad edu ning vaimset maailma, on hirm ja mure. Samuti on väga tähtis oskus leida enda kõrvale häid ja tarku inimesi. Enese leidmine on protsess – kui Sa ei tee esimest sammu, siis ei jõuagi Sa kunagi lõpptulemuseni.

Tekst Anete Palmik, Foto Matthew Allatsatianos

 

Artikkel ilmus ajakirjas Pluss 3/2012 Juuli

Täisversiooni väljaandest saad lugeda siit