Kuidas leida rõõmu, kui on nii palju negatiivset?


Vahel võib kuulda müüti, et kristlased peavad olema alati rõõmsad. Isegi kui neil on tegelikult rasked ajad, peavad nemad ikka naeratama ja rõõmustama. Meil kõigil on olnud elus olukordi, kus avastame, et meil pole peaaegu üldse rõõmu ja negatiivsus võtab võimust.

 

Hiljuti oli mul periood, kus tundus, et kõik on halvasti minemas. Mu Facebooki kontosse häkiti sisse ja kuulsin pidevalt paljudelt sõpradelt, kui raske neil on. Jäin keskenduma sellele, mis on halvasti, ning ei pannud head üldse tähele. Sellistel aegadel ongi rõõmu raske leida, sest kogu tähelepanu on negatiivsel. Parim viis sellest rõhumisest vabaneda, on kõigest hoolimata ikka meelde tuletada head, mida Jumal meie eludes on teinud ja jätkuvalt teeb. Oma raskel perioodil jäin ühel hetkel seisma, mõtlesin endamisi Jumala armu suurusele ning hakkasin Teda ülistama. Tuli taas meelde, et Jumalal on parim plaan minu eluks. Nii ka Sinu eluks.

 

Piiblis on üks hea kirjakoht puhkuse kohta: „Tulge minu juurde kõik, kes olete vaevatud ja koormatud, ja mina annan teile hingamise!” (Mt 11:28) Sõnas on kirjas, et kui me läheme raskustes oma Isa juurde, siis Ta annab uue hingamise. Samas, tõesti on raske olla rõõmus, kui maailmas on nii palju häda ja kurbust. Aga Piibel kinnitab, et meile piisab Jumala armust ja just siis, kui on nii palju rõhuvat, peaksime kiitma ja ülistama. Apostel Pauluski on öelnud: „„Sulle piisab minu armust, sest nõtruses saab vägi täielikuks.” Nii ma siis kiitlen meelsamini oma nõtrusest, et Kristuse vägi laskuks elama minu peale.” (2Kr 12:9) Isa täidab meid rõõmuga, Tal on meile hea kosutus. Usaldagem Teda aina rohkem ja rohkem.

 

Palve:
Kallis Taevane Isa, tulen Sinu ette, et leida rohkem rõõmu, kuigi minu ümber on nii palju negatiivset. Palun täida mind rõõmu ja rahuga, sest ilma Sinuta ei jaksa ma edasi minna. Sa oled oma Sõnas kinnitanud, et annad meile head kosutust. Aita mul õppida üha rohkem Sind tänama ning kiitma, sest Sa oled kõikvõimas, Isa. Seda kõike palun ma Jeesuse Kristuse nimel. Aamen.

 

Tekst Triin-Mary Raudkivi
Foto Pixabay

 

Artikkel ilmus ajakirjas Pluss 4/2018 Detsember

Täisversiooni väljaandest saad lugeda siit