Lisete Lige – tõeline juhtimiskogemus GLSi tiimis


Lisete Lige (29), kes töötab käsitööõpetajana Gustav Adolfi Gümnaasiumis, panustab ka väga suurel hulgal Jumalariigi töösse. Juba kolmandat aastat on Lisete olnud tiimiliige GLS juhtimiskonverentsil. Konverents toimub 15-16.11 2019 Kultuurikatlas ning annab võimaluse osalejatel kuulda juhtimisalaseid kogemusi mitmetelt maailmatasemel juhtidelt ja kõnelejatelt.

 

Kuidas sattusid Sa GLS tiimi ja mis on seal Sinu ülesanded?

Käisin aastaid GLSil osalejana, kuid 2017.aasta suvel tehti mulle pakkumine vastu võtta vabatahtlike juhi roll tiimis. See võttis mind positiivselt sõnatuks, kuid palvetades tundsin, et see on õige otsus. Nii olingi ma eelmised kaks aastat vabatahtlike juht ning sellest aastast on mul juba mahukam roll majajuhi näol.

Konverentsi projektijuhi sõnul olen ma “konverentsi ruumide õhustiku looja”, mis hõlmab kõikide ruumide kujundamist ja sisustamist. Samuti toidukordade planeerimist ja kõikide pisidetailide läbimõtlemist, mida on tegelikult palju rohkem kui arvata võib.

 

Kuidas näed Sa ennast juhina?

Jumal on nii imeliselt juhatanud mind sinna, kus ma ei oleks end elu sees ette kujutanud. Mõtlesin aastaid, et mina ei küündi juhi positsioonile ning leppisin sellega, et mulle lihtsalt ei ole seda andi antud. Juhtimisteema oli minu jaoks täiesti välistatud, olin nooremana alati pigem introvertne ja kartnud inimestega suhtlemist ning olla esiplaanil.

Minu koguduse eestvedajad 3D-st nägid aga minus seda juhi potentsiaali ja julgustasid mind, lükkasin seda aga endast eemale kuniks Jumal mu kätte sai. Tundsin, et sain Temalt kõik vajalikud oskused ning suure tahte teenida juhtimise valdkonnas. Olen praegu ka oma koguduses üks juhtidest ning väga naudin seda. Mida rohkem kusagil valdkonnas kaasa teha, seda rohkem tahad ju areneda. Olen südamega asja juures ja teen seda ülesannet võimalikult hästi, mis Jumal on mulle andnud.

 

Mida soovid Sa lugejale?

Ma arvan, et GLSi tunnuslause “Sinu mõju on oluline”, on mulle viimaks kohale jõudnud. Kui meil on puhas süda ja siirad motiivid Jumala ees, siis Ta paneb meie ümber inimesed, kes meid märkavad ja meie mõju kaugemale näevad. Olen tänulik enda eesminejate eest, kelle Jumal on mu ellu pannud ning kes mulle läbi valdkonnajuhiks kutsumise väljakutseid on esitanud. Ma soovin, et mitte ükski lugeja ei seaks endale ise piire, millega ta hakkama saab või mitte. Sa ei tea enne, mis andidega Jumal Sind üle valanud on või valama hakkab, kui end täielikult Tema kätte ei anna. Alles siis hakkavad sündima tõelised imed!

 

Intervjueeris Gloria Eliisabet Reinaru
Foto Hanna Rebeka Veermäe

 

NB! Noorte GLS:

Traditsiooniliselt toimub reedesel õhtul 15.11.2019 kell 19 Kultuurikatlas ka GLS noortekas, mis sel aastal on pisut uuemas kuues. Tegemist on veidi teistsuguse reedeõhtuse noortekaga, kus ehk noor on koguduses harjunud käima. Mikael Raihhelgauz on oma meeskonnaga valmistanud ette hariva sisulise osa ja loomulikult saab osa muusikast ja ülistusest. Programm on sobilik küpsele teismelisele kui ka ülikooliealisele noorele! Erikülalisteks on seekord Indrek Neivelt ja Toivo Tänavsuu. Üritus on tasuta!